Als coach verdiep ik me in wat mensen drijft en als docent weet ik dat ik kan vertrouwen op mijn waarneming en intuïtie  Met de combinatie van deze kennis en ervaring kom ik met mijn clienten op vlotte en natuurlijke wijze tot de kern. 


Als docent lichamelijke opvoeding, mentor, teamleider, counselor, 
vertrouwenspersoon en coach ben ik al ruim 30 jaar verbonden aan het onderwijs. Al ruim 10 jaar neemt mijn rol als coach (ook buiten het onderwijs) daarbij een prominente plek in. Vanuit verschillende invalshoeken heb ik leren kijken naar jongeren, docenten, teams, leidinggevenden en onderwijsondersteunend personeel. Dit zorgt voor een brede, inhoudelijke en pragmatische kennis van werken in het onderwijs op alle niveaus.


Ik werk ook graag buiten met mijn cliënten. De buitenlucht en de beweging worden vaak als een verrijking van de coaching ervaren. 

 

 

"Als rode draad door mijn carrière lopen de lessen bewegingsonderwijs, die ik nog steeds met veel  plezier geef. Dit werk heeft mijn oog voor wat mensen beweegt, geoefend en gescherpt.  Ik vind het een machtige uitdaging om lijf en geest in beweging te krijgen. "

 Relevante opleidingen:

2019:   Driejarige Post HBO opleiding voor Professionele communicatie        
             (Coaching middels TA, NLP, systemisch werken)
                Phoenix Opleidingen
2014:   Opleiding tot vertrouwenspersoon
             NPPS
2012:   Eenjarige post HBO-opleiding ‘coach in het onderwijs’ 
                Centrum voor nascholing
2008:  Post HBO-opleiding ‘middenmanager in het onderwijs' 
             CPS
1984:   HBO-opleiding Academie voor Lichamelijk Opvoeding
                Hogeschool van Amsterdam